Kontakt lensleri hangi durumlarda kullanmamak gerekir?

Göz ön kamarasında akut ya da subakut iltihap ya da enfeksiyon olduğu ya da lens kullanımı ile kötüleşebilecek gözün kornea, konjonktiva veya kapaklarını etkileyen hastalığı, yaralanması, alerjisi, enfeksiyonu, iltihabı gibi durumlarda.
Kornea duyusu azalmış olanlarda.
Kontakt lens kullanımına engel oluşturacak göz yaşı salgısının yetersiz olduğu durumlarda.
Kontakt lens kullanımıyla daha da kötüleşen ya da kontakt lens kullanımına engel oluşturan sistemik hastalıklar, genel sağlık durumunda bozukluk, şiddetli soğuk algınlığı veya grip olduğunda.
Kontakt lens kullanımı ile etkileşimi olan ya da kontakt lens kullanımında kontrendike olan ilaç kullanılması durumunda (göz ile ilgili preparatlar dahil olmak üzere). Antihistaminikler, dekonjestan maddeler, diüretikler, kas gevşeticiler, trankilizanlar ve araba tutmasına karşı kullanılan ilaçlar gözün kurumasına, lensin gözde hissedilmesine veya görüş bulanıklığına yol açarlar. Doğum kontrol hapı kullananlarda da görüşte veya lens toleransında değişiklikler meydana gelebilir.
Lensin gözde olduğu süre içerisinde göze uygulanacak ilaçla tedavi gerektiren göz hastalıkları olduğunda
Kontakt lensin alerji meydana getirdiği kişilerde.
Kontakt lens kullanımı ile bağlantılı olarak nüks edebilecek göz ya da göz kapağı hastalığı ya da diğer sorunların bulunduğu hastalarda.
Aşırı kuru, dumanlı ve tozlu ortamlarda çalışanlarda.
Deniz gözlüğü olmaksızın su sporu yapanlarda

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lensler gözümün içinde kaybolabilir mi ?

Kontakt lens kullananlara öneriler!

Kontakt lenslerimi ne kadar sıklıkla değiştirmeliyim ?